Vaak gestelde vragen over ontharen

Laser ontharen, elektrisch ontharen of ontharen met suiker

Waar moet ik rekening mee houden voor de laser behandeling?

Voorbereiding voor het ontharen
Houdt u rekening met het volgende:
  • Minstens 4 weken vóór de behandeling mag u niet epileren, harsen, bleken of ontharingscrème gebruiken. Zo zijn er zo veel mogelijk haarzakjes met haar aanwezig, die vervolgens door het laser licht kunnen worden behandeld
  • Zorg ervoor dat u het te behandelen gebied minimaal 4 weken vóór de behandeling absoluut uit de zon / zonnebank houd
  • Tussen de behandelingen door mag u niet in de zon. Of u moet de zomerperiode overslaan of beslist het te behandelen gebied uit de zon houden door kleding te dragen. Gebieden die niet in de zon komen kunnen altijd behandelt worden, bijvoorbeeld oksels
  • Tot minimaal 6 weken na de laatste behandeling dient u het behandelde gebied met minimaal daglichtbescherming SPF30 te beschermen om pigmentvorming te voorkomen
Kijk voor daglichtbescherming met SPF in onze Gezondehuidwinkel.

Is laser ontharen voor elk huidtype geschikt?

Geen grijs, blond en donshaar
Heeft u grijs, blond of donshaar dan is duurzaam ontharen met IPL of laser nauwelijks mogelijk. Natuurlijk zijn er vele type haren en huidskleuren die wij kunnen behandelen. Of wij u kunnen behandelen bepalen wij tijdens een intake gesprek. Dan kunnen wij de haargroei en huidskleur zien. Het meest ideaal is een donkere, dikke haar op een blanke huid. Blijkt ontharen met laser bij u niet mogelijk is misschien elektrisch ontharen (in het gezicht) of toch tijdelijk ontharen met suiker een mogelijkheid.

Wat is de beste manier om te onharen?

De beste onthaarmethode
Tijdelijk:
Suikeren, harsen en epileren met een pincet. Pas na zo'n week of 3 begint er weer hier en daar zacht haar te groeien. De meeste mensen reserveren een behandeling om de 3 á 5 weken.Ontharingscreme's, schuurplaatjes, ladyshave's en scheermesjes. Na 1 dag weer haargroei, stoppels!
Duurzaam:
  • Elektrisch ontharen: een dun steriel wegwerpnaaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een kort stroomstootje de haarfollikel (een haarzakje waarin haar groeit) en de omgeving "vernietigt". De behandelperiode kan van enkele maanden tot 1 á 2 jaar variëren. De hoeveelheid haren en de tijdsduur van één behandeling zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen twee behandelingen wordt steeds groter
  • Laser: volgens ons de meest ideale methode om haar duurzaam te verwijderen. Wij en onze klanten vinden de Palomar Vectus laser dé methode voor effectief en snel ontharen!
  • IPL: ook een prima methode om duurzaam te ontharen. Maar wij hebben natuurlijk niet voor niets besloten over te stappen op een laser
IPL en laser zijn beide goede behandelmethodes voor duurzaam ontharen. Echter is de keuze van een bewezen apparaat voor u zeer moeilijk. Er zijn al apparaten te koop uit China voor € 5.000,-. U begrijpt dat u met een Palomar Vectus laser van €75.000,- minder behandelingen nodig zult hebben en het resultaat duurzamer zal zijn!

Hoeveel laser behandelingen heb ik nodig?

Aantal behandelingen laser ontharen
Om het maximaal haalbare resultaat te behalen met onze Vectus laser vinden bij de meeste personen gemiddeld 4 tot 7 behandelingen plaats op het lichaam zoals de benen en bikinilijn. In het gezicht heeft u vaak meer behandelingen nodig. Ideaal voor duurzaam ontharen zijn dikkere, donkere haren en een blanke huid. De behandelingen zullen dan beter aanslaan. Niet of zeer moeilijk te behandelen zijn grijze, blonde haren en donsharen. Het ontharen is zeer afhankelijk van haarkleur, haardikte, huidskleur en hormonale omstandigheden. Tijdens een intakegesprek kunnen wij bepalen welke methode u het beste resultaat zal geven.

Hoe lang duurt een behandeling met laser?

Behandeltijd met de Palomar Vectus laser
De "flitsoppervlakte" van de Vectus laser is 2 x 4 cm per flits. Daarnaast heeft een laser geen "opwarmtijd". Daarom kunnen grote oppervlakten snel behandeld worden. Een bikinilijn ontharen duurt ongeveer 20 minuten. De kin of bovenlip ongeveer 10 minuten en een rug kan in 45 minuten.

Doet laser ontharen pijn?

Is ontharen pijnlijk
Pijnloos is geen enkele onthaarbehandeling met IPL of laser. Echter is de behandeling voor vrijwel iedereen goed te verdragen. U voelt kort een flinke tik. Dit gevoel verdwijnt normaliter zeer snel. Ook verschilt het per persoon. De ene persoon is gevoeliger dan de ander. Overigens is onze Palomar Vectus laser voorzien van een fantastisch koelsysteem dat ervoor zorgt dat de behandeling zeer goed vol te houden is!
Elektrisch ontharen kan zeer gevoelig zijn. Het korte stroomstootje wordt even gevoeld. Eventueel kunt u via de huisarts een verdovende creme vragen. De meeste mensen ervaren ontharen met laser of IPL als minder pijnlijk dan elektrisch ontharen.

Wordt ontharen vergoed door mijn ziektekostenverzekeraar?

Vergoeding voor ontharen
Afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar ontvangt uitsluitend de vrouw met overbeharing in het gelaat een vergoeding. Of u in aanmerking komt voor deze vergoeding en de hoogte hiervan kunt u vinden in uw polisvoorwaarden. Ontvangt u een vergoeding: Vraag eerst een verwijzing aan uw huisarts. Met deze verwijzing bezoekt u uw zorgverzekeraar. Vraag of zij nog speciale eisen aan de behandelaar stellen!
Daarna kunt u een gediplomeerd behandelaar zoeken. Liefst aangesloten bij de ANBOS en in het bezit van de specialisatie elektrisch ontharen en diploma ontharingstechnieken U betaalt de behandelaar vaak contant. U krijgt een rekening mee die u op kunt sturen naar uw ziektekostenverzekeraar. Zij betalen u de afgesproken vergoeding